Posebni uslovi za frizerske salone

Besplatna dostava za iznos veći od 6000 dinara

Šampon čistač vs. klasičan šampon

Šampon ima ulogu da očisti kosu i skalp, ali i da u isto vreme hidrira kosu, zahvaljujući emolijentnim sastojcima poput glicerina, uree, ulja, silikona. S druge strane, šampon čistač uklanja uporne naslage koje su nataložene na koži glave i dlaci, ali bez hidratacije i nege. Formula šampona čistača ne sadrži hidrirajuće sastojke, koje ostavljaju film na dlaci, stoga se on ređe koristi, samo za dubinsko pranje kose.

Klasičan šampon je nežnije formulacije u odnosu na hair cleanser, i sadrži manji procenat nežnijih surfaktanata, supstanci koje rastavaraju nečistoću.

 

sampon cistac primena poster

 

Šta radi šampon-čistač?

Njegova uloga je potpuno drugačija u odnosu na klasičan šampon: on ne služi za redovno pranje kose, već za dubinsko uklanjanje naslaga leave-in i stajling proizvoda (suvog šampona, gelova, krema, pena za kosu), silikona iz šampona i balzama, voskova i dr. Osim toga, šampon čistač „podiže“ i uklanja sloj minerala i kamenca koji se taloži na kosi, usled pranja kose tvrdom vodom.

Hair cleanser se koristi i pre salonskog farbanja kose, kako bi se sa dlake „podigla“ sva nečistoća i isprao film od hair proizvoda. Na taj način, frizer pravi najčistiju podlogu na koju će se boja lakše i bolje primiti.

 

Šampon-čistač kao najbolji prijatelj masne kose

 

Ukoliko patite od problema tipičnih za masni tip kose: brzo mašćenje, otežavanje dlake, perut, svrab, onda znajte da je povremeno pranje šamponom čistačem spas! On će temeljno očistiti teme i osvežiti ga, a ujedno će usporiti mašćenje kose! Dodatni plus je što će masnoj i tankoj kosi dati neverovatan volumen! Win-win situacija!

Naš izbor: MoroccanOil Clarifying Shampoo

 

moroccanoil sampon cistac

 

 

  • Protiv neželjenog žutila plave kose

U nedostatku silver šampona koji poništava žute tonove u plavoj kosi, možete upotrebiti šampon-čistač koji će posvetleti boju vaše bojene plave kose i ukloniti žutilo! Pošto je plava dlaka poroznija od ostalih nijansi, veoma lako upija tonove iz okruženja, što vrlo brzo može „pokvariti“ vašu hladnu plavu nijansu. Zato je povremeno tretirajte šamponom čistačem, kako biste osvežili boju i neutralisali žutilo.

  • Kako se koristi šampon čistač?

Ovaj tip šampona se koristi baš kao i klasičan šampon: radi se jedno do dva šamponiranja. Ono što je važno da zapamatite, jeste da ovaj tip šampona skida prirodno masnoću dlake, zato je potrebno da je dubinski negujete i hidrirate nakon pranja. Nemojte ga koristiti češće od 1-2 puta mesečno (3 ako imate izrazito masnu kosu), i to samo u onim situacijama kada je vašoj kosi i skalpu potreban „restart“ i dubinski detox!

 

Brendovi

O NAMA

DAMB d.o.o. je ekskluzivni uvoznik za Srbiju brendova: Subrina professional, Moroccanoil, Termix,Wet brush. Prodaja kozmetike za kosu, alata i opreme za frizerske salone.

Kumodraška 378, 11000 Beograd

Pozovite nas na: +381 11 3098 626

Radnim danima od 8.00 - 16.00 časova

E-mail: prodaja@damb.rs

SVE ZA FRIZERSKE SALONE


PRATITE NAS

    

PRATITE NAS NA FACEBOOK

©2018 by DAMB d.o.o. | Design by draganmarkovic.net

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. Cookies) u cilju poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. Kolačići nam omogućavaju da pratimo, analiziramo i unapređujemo naše prisustvo kao i da optimizujemo oglašavanje na različitim platformama. Vaši podaci su sigurni sa nama, ne delmio ih sa trećim licima. Ukoliko nastavite da korstite naš sajt i internet prodavnicu slažete se sa sakupljanjem kolačića. Detalje o upotrbi kolačića možete pogledati na stranici Politika privatnosti.
Razumem