Oporavak kose posle letovanja - hidratacija, nega, sjaj

Svi znamo sledeći scenario: posle letovanja, kosa je najčešće suva, krta, beživotna, oštećena, na dodir gruba poput slame, a boja farbane kose je izbledela. Razlog za to su mnogi faktori koji utiču na oštećenje dlake, a kojima smo celodnevno izloženi boravkom na moru: UV zračenje, visoke temperature, so iz mora, hlor iz bazena, vezivanje mokre kose gumicom, svakodnevno pranje kose... 

Zato je po povratku sa letovanja neophodno da joj posvetite više pažnje: pružite joj dubinsku hidratantnu negu kvalitetnim proizvodima. Predlažemo da vaša rutina za oporavak kose posle letovanja izgleda ovako:

oporavak_kose_posle_letovanja

 

1. Najpre skratite krajeve - oštećene i suve krajeve morate skratiti, kako bi kosa izgledala osveženo i mogla da primi hranljive sastojke iz proizvoda. To obavite odmah po povratku sa mora.

2. Nežno čišćenje kose bez sulfata - kosi posle mora je potrebna dubinska hidratacija i ishrana, pogotovo ako je bojena. Zato se opredelite za šampone koji sadrže hranljive sastojke poput prirodnih ulja argana, konoplje, kokosa, uree, potom prirodne putere karite, kakaoa, manga... Obavezno neka to budu šamponi bez sulfata, jedinjenja deterdženata koja dodatno isušuju već namučenu kosu. Ovo je posebno važna stavka za bojenu kosu.

3. Dubinska nega maskama - nakon pranja kose, nahranite je dubinski uz kvalitetna pakovanja za kosu, koja ćete držati duže nego inače. Birajte maske koje su kombinovanog sastava, sa malo proteina koji će rekonstruisati oslabljenu dlaku i sa dosta ulja i prirodnih putera koji će hidrirati dlaku. Najbolji efekat će dati ako ih držite barem sat vremena, pod kapicom za tuširanja, zagrevajući fenom. Toplota fena će pomoći da hranljivi sastojci dubinski prodru u dlaku.

moroccanoil_ulje_za_kosu_i_telo

4. Zaštitite krajeve - pošto su krajevi kose posebno krti i ranjivi posle povratka sa letovanja, svakodnevno nanosite na njih uljani eliksir koji sadrži malo silikona, koji će ih obložiti i zaštititi od spoljašnjih uticaja. Na taj način sprečićete dalja oštećenja.
Ovo možete postići prirodnim preparatima koje će formirati zaštitu krajeva, poput MoroccanOil Arganovog ulja- eliksira za krajeve kose na bazi čistog arganovog ulja koje pruža dubinsku ishranu dlake iznutra.

 

Brendovi

O NAMA

DAMB d.o.o. je ekskluzivni uvoznik za Srbiju brendova: Subrina professional, Moroccanoil, Termix,Wet brush. Prodaja kozmetike za kosu, alata i opreme za frizerske salone.

Kumodraška 378, 11000 Beograd

Pozovite nas na: +381 11 3098 626

Radnim danima od 8.00 - 16.00 časova

E-mail: prodaja@damb.rs

SVE ZA FRIZERSKE SALONE


PRATITE NAS

    

PRATITE NAS NA FACEBOOK

©2018 by DAMB d.o.o. | Design by draganmarkovic.net