Arganovo ulje u nezi kose: Zašto ga nazivaju "tečnim zlatom"?

Arganovo ulje je možda najcenjeniji prirodni proizvod za negu kose. Ovaj dar prirode je vekovima čuvana tajna marokanskih žena koje njime tradicionalno neguju kosu, kao i pustinjskih Berbera koji ga nanose na lice kako bi se zaštitili od pustinjskog vetra. U čemu je tajna ove dragocene tečnosti, poznatije kao “tečno zlato”?

Drvo argana  – marokanski nacionalni dragulj

Arganovo ulje se dobija hladnim ceđenjem plodova drveta argana, koje raste isključivo u geografskom području Maroka. UNESCO je zaštitio drvo argana 1998. godine, i time potvrdio blagodetna svojstva ove biljke. Plodovi argana su toliko hranljivi, da se  koze u Maroku penju na drvo kako bi ih pojele. Unutar ploda se nalazi orah, iz kog se cedi arganovo ulje.

* Potrebno je oko 100 kg plodova argana, kako bi se tradicionalnom manufakturom ekstraktovalo čisto ulje. Zato je arganovo ulje izuzetno skupoceno i retko na tržištu, i kao takvo ulazi u formulaciju najkvalitetnijih proizvoda za negu kose *

Arganovo ulje i njegovi dragoceni sastojci

Svoj epitet “tečno zlato”, arganovo ulje zaslužilo je blagodetima koje pruža svim tipovima kose, zahvaljujući obilju izuzetnih sastojaka poput više od 80% nezasićenih masnih kiselina, koje omogućavaju bogatu hidrataciju kose iznutra. Arganovo ulje sadrži visok procenat vitamina A, C i E, antioksidante, linoleičnu i omega-6 masnu kiselinu.

Vitamin E podstiče rast zdrave i lepe kose, dok prisutni antioksidanti stimulišu brži rast. Masne kiseline iz arganovog ulja dubinski hrane i hidriraju dlaku, imitirajući svojstva prirodne masnoće koju luči skalp. Arganovo ulje trenutno reparira vidljiva oštećenja nastala hemijskim tretmanima kose, a ujedno neguje oštećene krajeve, dok sprečava njihovo buduće cvetanje.

arganovo ulje

Višestruka primena arganovog ulja za negu kose

 Čisto arganovo ulje naneto u 5-6 kapljica na skalp uspešno eliminiše perutanje i suvoću, jer esencijalne masne kiseline smanjuju upale i hidriraju teme. Osim toga, arganovo ulje se bori i sa problemom opadanja kose, jer čuva zdravlje folikula: 3 puta nedeljno nanesite par kapi ulja na teme i vršite blagu masažu skalpa u trajanju od 15 minuta. Arganovo ulje se može dodati u šampon, balzam ili masku za kosu i time pojačati njihovo dejstvo, dok ujedno uživate u blagodetima ovog ulja.

Arganovo ulje dubinski tretira suvu i krtu kosu, a idealno je za dubinsko pakovanje kose preko noći. Zato se često nalazi u najkvalitetnijim proizvodima za hidrataciju i ishranu suve i farbane kose, koje traže bogatiju negu. Njegovo regenerativno dejstvo je najbolje vidljivo ako se kombinuje sa prirodnim proizvodima za negu koji ga sadrže u sastavu, jer kombinacija prirode i tehnologije daje najbolje rezultate u nezi kose.

I na samom kraju, arganovo ulje se može koristiti i za stilizovanje kose: par nanetih kapi na površinu kose uklanja “frizzy” antenice I naelektrisanost, a ulje naneto na kovrdžavu mokru kosu učiniće lokne definisanim i čvršćim.

MoroccanOil i arganovo ulje

Filozofija nege kose prirodnim i najkvalitetniji, uljem argana, je osnovni koncept izralesko- američkog brenda MoroccanOil. Ova linija sadrži najkvalitetnije proizvode za negu i stilizovanje kose, a zasniva se na prirodnom ulju argana, koji uz odsustvo štetnih sastojaka, pružaju najluksuzniji prirodni ritual nege kose, u profesionalnim ali i kućnim uslovima. Savremeni doživaljaj marokanskih žena u toplini vašeg doma!

MoroccanOil Arganovo Ulje

Podelite sa prijateljima:

Podelite sa prijateljima na Facebook Podelite sa prijateljima na Twiter Podelite sa prijateljima na Pinterest Podelite sa prijateljima na LinkedIn Podelite sa prijateljima preko Email
  • Za frizere

    Posebne pogodnosti za naše profesionalne kupce.

  • Limitirana serija

    Novo dizajnirano pakovanje kultnog Moroccanoil Treatment seruma - u ograničenoj seriji.

  • Volumen do daske!

    Pena za neverovatnu punoću i lepršavost kose.

Brendovi

O NAMA

DAMB d.o.o. je ekskluzivni uvoznik za Srbiju brendova: Subrina professional, Moroccanoil, Termix,Wet brush, True Keratin, MKS ECO. Prodaja kozmetike za kosu, alata i opreme za frizerske salone.

Bulevar Peka Dapčevića 124, 11000 Beograd

Pozovite nas na: 011/3098-626 i 0653098626

Radnim danima od 8.00 - 16.00 časova

E-mail: prodaja@damb.rs

PIB: 101413741

Broj računa: 205-8415-63

SVE ZA FRIZERSKE SALONE


PRATITE NAS

    

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

©2018 by DAMB d.o.o. | Design by draganmarkovic.net

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. Cookies) u cilju poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. Kolačići nam omogućavaju da pratimo, analiziramo i unapređujemo naše prisustvo kao i da optimizujemo oglašavanje na različitim platformama. Vaši podaci su sigurni sa nama, ne delmio ih sa trećim licima. Ukoliko nastavite da korstite naš sajt i internet prodavnicu slažete se sa sakupljanjem kolačića. Detalje o upotrbi kolačića možete pogledati na stranici Politika privatnosti.
Razumem