Posebni uslovi za frizerske salone

Besplatna dostava za iznos veći od 6000 dinara

Šetnja kroz istoriju: Najpopularniji trendovi frizura kroz drugu polovinu 20.veka

 

 

Transofmacije stilova frizura od 1960-2000. godine bazirale se takođe na osnovu aktuelnih dešavanja – od ratova, preko politike, pa sve do društvenih pokreta. Trendovi su se smenjivali mnogo brže nego u prvoj polovini veka, zato imamo mnogo više različitih i drastično drugačijih stilova.

 

U nastavku sledi pregled najpopularnijih trendova koji su se nosili u drugoj polovini 20. veka.

 

1960-e: natapirane punđe i ravna kosa

 

Ranih šezdesetih, volumen kose je otišao još dalje: nosile su velike “bouffant” punđe, bogato natapirane, podignute na vrh glave, često ukrašene maramom za kosu. Ova frizura smatrala se ultra glamuroznom, a ikona ove frizure bila je Džeki Kenedi. Tinejdžerke su nosile ekstremniju varijantu punđe, poznatiju kao “beehive” - poput Brižit Bardo. Popularna frizura bila je I pixie cut. Sa nastankom hipi pokreta krajem 60-ih, kosa je počela da se nosi kao duga, veoma ravna I sa razdeljkom na sredini. Kako bi postigle ovaj izgled, mnoge žene su kosu ispravljale kućnom peglom za veš.

 

trend frizure 60ete

 

1970-e: hipi duga kosa i afro

 

Super duga kosa je bila veoma popularna 70-ih, usled hipi pokreta, često propraćena laganim talasima, trakom za kosu ili cvetnim ukrasima. Kosa se, baš kao I u istomenom mjuziklu, smatrala glavnim oblikom protesta i pobune protiv tradicionalnih vrednosti. Žene su nosile paperjast oblik frizure (“feathery shag”), koji je proslavila Fara Fosit. Afroameričke žene su slavile svoju prirodnu kosu, te je “afro” frizura bila u zenitu popularnosti. Manekenka Tvigi je popularizovala androgeni “pixie” cut – te je inspirisala mnoge žene da odseku svoje duge lokne.

 trend frizure 70ete

 

1980-e: blanš, vibrante boje I volumen

 

Osamdesetih godina sa nastankom MTV-ja, žene su postale zainteresovane i za muzičke zvezde (ne samo filmske kao dosad). Što veća kosa – to bolja. Madona je bila uzor mnogim ženama sveta – blajhana kosa puna volumena, sa krupnim loknama, često nošena u visokom repu. Popularne su bile i frizure inspirisane Dejvdom Bouvijem – ženske “fudbalerke” I vibrantne boje. “Trajna” je i dalje bila omiljeni stajling metod mnogih žena širom sveta.

trend frizure 80ete

 

Bujni volumen poput 80-ih možete dobiti uz pomoć Subrina Professional No Modesty spreja koji ćete poprskati po korenu i dužini, za maksimalni “push-up” efekat kose.

Subrina Professional sprej za kosu

 

1990-e: dominacija “Rejčel” frizure

 

Dok su osamdesete forsirale velike frizure koje traže pažnju, devedesete su bile smirenije, sa ravnom i glatkom kosom, ili pak kovrdžavom. Od svih frizura, centralna je ikonska “Rejčel” frizura, inspirisana Dženifer Aniston u seriji “Prijatelji”. Ovaj stil podrzumevao je kosu do ramena, sa dosta stepenova i ležerni izgled koji je karakterističan za 90-e. Ostale popularne frizure bile su: “spiky” podignuta kosa, paperjasto šišane šiške, dva pramena koja uokviruju lice sa podignutim repom, I tzv. “heroinski šik”, koji je negovala Kejt Mos, sa karakteričnom lepljivom neurednom kosom.

 trend frizure 90ete

 

2000-e: stepenovi, ravna kosa I kreativnost

 

Kraj 20. veka bio je pod uticajem popularne kulture i MTV emisija o životu bogatih srednjoškolaca iz Kalifornije. Tako su devojke kopirale kosu zvezda iz ovih serija, a najpopularnija frizura bili su talasi kao plaže. Presa za ispravljanje kose doživela je popularnost, pa su frizure postale glatke, uglađene, ravne. Stepenasta kosa bila je na vrhuncu slave, a sa popularizovanjem stajling aparata, frizure su se razvile u otkačena umetnička dela.

 

trend frizure 2000te

 

Podelite sa prijateljima:

Podelite sa prijateljima na Facebook Podelite sa prijateljima na Twiter Podelite sa prijateljima na Pinterest Podelite sa prijateljima na LinkedIn Podelite sa prijateljima preko Email Podelite sa prijateljima na VK

Brendovi

O NAMA

DAMB d.o.o. je ekskluzivni uvoznik za Srbiju brendova: Subrina professional, Moroccanoil, Termix,Wet brush. Prodaja kozmetike za kosu, alata i opreme za frizerske salone.

Kumodraška 378, 11000 Beograd

Pozovite nas na: 011/3098-626

Radnim danima od 8.00 - 16.00 časova

E-mail: prodaja@damb.rs

SVE ZA FRIZERSKE SALONE


PRATITE NAS

    

PRATITE NAS NA FACEBOOK

©2018 by DAMB d.o.o. | Design by draganmarkovic.net

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. Cookies) u cilju poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. Kolačići nam omogućavaju da pratimo, analiziramo i unapređujemo naše prisustvo kao i da optimizujemo oglašavanje na različitim platformama. Vaši podaci su sigurni sa nama, ne delmio ih sa trećim licima. Ukoliko nastavite da korstite naš sajt i internet prodavnicu slažete se sa sakupljanjem kolačića. Detalje o upotrbi kolačića možete pogledati na stranici Politika privatnosti.
Razumem